Начало

Този блог е създаден за бенефициентите на проекта на Софийския университет "Св Климент Охридски" по проект BG051PO001-3.3.06 - 0045 „Развитие на капацитета на специализанти, постдокторанти и млади учени за преподаване на академични курсове по и на чужд език със съвременни методи и информационни и компютърни технологии” .

Основна цел на блога е да подпомогне участниците в проекта (постдокторанти, специализанти, млади учени и експерти) да споделят опит и работят съвместно по задачите на проекта. Блогът предоставя територия за споделяне и контакти и след приключване на проекта.

Добре дошли на всички, които се интересуват от съвременно и иновативно обучение по и на чужд език! :)

26 януари, 2016

Електронен курс на обучение по Приложни техники за творчество в детската градина - конструктивни

Софийският университет е най-голямата образователна и научна българска институция, която доказано дава най-качественото обучение на своите кадри. В тази връзка следването на съвременни методи на преподаване се очертава като водещ фактор сред преподавателските среди, за да бъде по-атрактивно самото обучение.
Конкретно за студентите от Факултета по начална и предучилищна педагогика се предлагат дисциплини, които се провеждат под формата на електронно или смесено обучение, което от своя страна дава възможност максимално да се улесни комуникацията между преподавател и студенти.
Примерен курс за електронно обучение в платформата Moodle е този по "Приложни техники за детско творчество - конструктивни", който е предназначен за студенти от трети курс, редовно обучение, бакалавърска степен, специалност Предучилищна педагогика и чужд език. Той дава възможност на студентите да прилагат в своята педагогическа практика най-разнообразни техники, свързани с репродуктивното и творческото конструиране, което е важна част в дейността на педагозите в детските градини. Работата с Moodle предполага изграждане на техните умения в съвременните технологии за обучение.
Линкът към самия курс е следният: http://elearn.uni-sofia.bg/mod/page/view.php?id=74522

Студентите се запознават с полезни сайтове, които могат да ползват за усъвършенстване на своите креативни умения, свързани с конструирането, като:
http://krokotak.com/ , http://www.logopedia.bg/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=16&Itemid=162, http://www.education.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.