Начало

Този блог е създаден за бенефициентите на проекта на Софийския университет "Св Климент Охридски" по проект BG051PO001-3.3.06 - 0045 „Развитие на капацитета на специализанти, постдокторанти и млади учени за преподаване на академични курсове по и на чужд език със съвременни методи и информационни и компютърни технологии” .

Основна цел на блога е да подпомогне участниците в проекта (постдокторанти, специализанти, млади учени и експерти) да споделят опит и работят съвместно по задачите на проекта. Блогът предоставя територия за споделяне и контакти и след приключване на проекта.

Добре дошли на всички, които се интересуват от съвременно и иновативно обучение по и на чужд език! :)

03 февруари, 2014

Обсъждане на предложените обучения

Уважаеми колеги,

Тук можете:
- да коментирате предложените от експертите курсове и теми (можете да видите кратки анотации тук);
- да предложите нови теми, свързани с Вашата изследователска/преподавателска област;
- да предложите теми за дискусии, свързани с работата по Проекта.

Надяваме се на активност, за да бъдем ефективни и успешни! :)

От името на Ръководителя
и мениджърския екип

7 коментара:

  1. Би било интересно да бъде отделено повече време по тема 11. Основни дейности в електронна учебна среда. По-специално - виртуална класна стая и работа с Big Blue Button, ако не ме лъже паметта.

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че Ви допада темата за виртуалната учебна среда. Всъщност, темите са групирани и разработени подробно в предложените курсове, както е обявено - моля вижте анотациите. По-специално, тази за учебните среди и доста детайлно развита в Електронни учебни среди за чуждоезиково обучение (анотация), като точно BigBlueButton сме имали предвид. Надявам се да отговорим на Вашите очаквания!

    ОтговорИзтриване
  3. Мен също най-много ме интересува този сегмент, за който е писал Бисер.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно! :) Какво ще кажете за практическа сесия, в която да използваме BigBlueButton (bbb) в реални условия, след като представим системата? Мисля, че при самото използване можем да получим по-реално представа как би могла да се приложи. Така ще търсим решения на въпроси за организацията на такова занятие, технически ограничения, които трябва да се имат предвид, дизайнерски решения по отношение на материалите... Какво ще кажете?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен практическата сесия ще е много полезна.

      Изтриване
  5. Благодаря, Милена. Някакви идеи за време на провеждане? Добре е да не сме на едно място всички, за да проверим работата и от разстояние?

    ОтговорИзтриване
  6. Има ли предвиден някакъв период за провеждане (напр. през март, през април)?
    Тъй като ще присъствам на курсовете, мога да бъда и от групата, която ще практикува на място.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.